5 iul. 2012

New York Stories (1989)
Un film antologic, având în prim-plan trei povești pe fundalul orașului New York, trei povești care sunt regizate de trei mari cineaști : Martin Scorsese, F.Ford Coppola și Woody Allen.
Deoarece nu am găsit trailer-ul filmului, am să postez câte o secvență din fiecare parte / poveste a filmului. 

1.Life Lessons

R: Martin Scorsese
D: Nick Nolte, Rosanna Arquette, Steve Buscemi

Lionel Dobie este un artist depresiv și nesigur pe întreaga sa muncă, nu reușește să-și canalizeze energia asupra operelor sale nici atunci când i se pregătește o expoziție fastuoasă. Viața sa este haos (viața cărui artist nu e cuprinsă de haos ? ) și cireașa din haosul pictorului Lionel Dobie este Paulette, asistenta și amanta sa. În momentul în care aceasta decide să-l părăsească,descoperim că Dobie este de fapt unealta de lansare a lui Paulette în lumea artistică a mărețului New York. Fire anxioasă, Lionel are nevoie de tortură sufletească și de stări deplorabile pentru a putea picta, lucru demonstrat de toate acele lucruri dezlânate pe care le așterne pe pânză. Înlocuiește ”dependența” lui Paulette cu o nouă relație posibil amoroasă, protejându-și astfel arta decadentă. Măiestria lui Scorsese constă în faptul că reușește să reia ciclul sentimentelor umane care se străpung și se completează, se înlocuiesc, rezultând în această manieră perfecțiunea cercului complet închis și dinamica vulnerabilității umane în fața artei.
2. Life without Zoe 

R: Francis Ford Coppola
D: Heather McComb, Giancarlo GianniniZoe este fiica unui celebru flautist, divorțat de soție, ambii plecați din țară și mult prea ocupați ca să aibă grijă de micuța Zoe. Fetița trăiește într-o lume lipsită de griji, într-un hotel luxos din New York, în grija unui devotat valet. Zoe găsește o bijuterie dăruită de o prințesă arabă tatălui său, bijuterie considerată ulterior furată. Micuța pornește la drum spre a înapoia bunul prințesei și astfel reușește să își reunească părinții divorțați. Scenariul lui Coppola pare să nu fie atât de promițător, întrucât povestea banală nu reușește să se transforme pe parcursul filmului în nimic surprinzător, criticile negative au aprobat acest lucru.3. Oidipus Wrecks

R: Woody Allen
D: Woody Allen, Mae Questel, Mia Farrow, Julie  Kavner
Așa cum mă așteptam, începutul ultimei părți a filmului este savuros, avem un Woody Allen amuzant și disperat,în rolul avocatului Sheldon, care își urăște mama și se simte controlat de aceasta. Mama sa este o bătrânică insuportabilă care nu concepe mariajul fiului său cu o femeie ce are deja trei copii dintr-o căsnicie anterioară. De aceea, septuagenara pune bețe-n roate fericirii fiului ei, astfel încât acesta începe să meargă la psiholog. Viața lui Sheldon se complică înzecit când mama îi...dispare, pur și simplu, și totuși o aude în capul său și devine paranoic. Comicul situației (atât de pregnant la Allen) face ca în cale să-i apară o femeie întocmai ca..mama sa, copia fidelă mai tânără a acesteia. Fiind de acord cu noua relație a fiului ei, mama reapare, dovedindu-i încă o dată demoralizatului Sheldon că ea are cuvântul și că el are de fapt..complexul lui Oedip.Un scurt-metraj captivant și spumos, marca Woody Allen.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu